Glutenvrij dieet

Het volgen van een glutenvrij dieet of in ieder geval een glutenbeperkt dieet wordt steeds vaker gedaan. Bij sommige mensen is het echt harde noodzaak om volkomen zonder gluten te leven. Krijgen zij dit wel binnen, dan krijgen zij last van ernstige darmklachten. Dit is bijvoorbeeld het geval als iemand lijdt aan coeliakie. Waar mensen met deze aandoening al lange tijd een glutenvrij dieet volgen om te voorkomen dat zij last krijgen van hun darmen, zijn er ook steeds meer mensen die geen last hebben van deze ziekte en toch ervoor kiezen om zo weinig mogelijk gluten te eten. Steeds vaker komt men er namelijk achter dat zij dan wel niet volkomen allergisch zijn voor deze voedingsstof, maar dat zij er ook niet heel goed op reageren. Bij glutenintolerantie krijgen mensen bijvoorbeeld last van constipatie of spijsverteringsproblemen. Zodra zij minderen met de inname van dit voedingsdeeltje, voelen zij zich plotseling een stuk beter. Het grote verschil tussen een glutenallergie en een glutenintolerantie, is dat mensen die aan het eerste lijden echt absoluut geen gluten binnen mogen krijgen. Bij intolerantie reageert het lichaam minder heftig en het is in dat geval dan ook geen probleem als in een product sporen van deze stof te vinden zijn. Wel is het zo dat een glutenvrij dieet zeker helpt voor een betere gezondheid.

Glutenvrij dieet is vaak zwaar

Het volgen van een glutenvrij dieet is geen gemakkelijke opgave, hoewel er steeds meer producten beschikbaar komen die speciaal voor deze doelgroep gemaakt zijn. In alle granen is deze voedingsstof te vinden en doordat in veel fabrieken met granen gewerkt wordt, is er altijd de kans van kruisbesmetting. Doordat er steeds meer aandacht is voor het probleem van een glutenallergie, worden er steeds meer voedingswaren op de markt gebracht die echt helemaal glutenvrij zijn. Dit maakt het volgen van een glutenvrij dieet iets eenvoudiger, aangezien je tegenwoordig dus niet alles meer helemaal zelf hoeft te bereiden. Maar toch is het nog steeds niet heel eenvoudig om een dergelijk dieet te volgen en toch lekker te eten. En heb je last van overgewicht en wil je afvallen, dan is het helemaal lastig om een dieetmethode te vinden die aansluit bij wat jij vanwege je glutenallergie of glutenintolerantie wel of niet kunt eten. Het vraagt dan wel heel veel creativiteit van jezelf om hier een oplossing voor te vinden. Hoe pak je het nu aan als je een glutenvrij dieet moet volgen en tegelijkertijd graag gewicht wilt verliezen?

Predivita biedt glutenvrije dieetproducten

Dan ga ja naar Predivita. Deze afslankmethode werkt door een combinatie van een verandering van eetpatroon met het gebruik van speciale shakes. Waar het bij veel diëten zo is dat niet alleen de hoeveelheid lichaamsvet kleiner wordt, maar ook de spiermassa, is dat bij het glutenvrij dieet van Predivita niet het geval. De shakes en andere producten bevatten namelijk veel proteïnen, waardoor de spieren in tact blijven. Een ander groot voordeel is dat het geen crashdieet is. De beperking van de inname van calorieën is niet te rigoureus, waardoor het afslanken wel wat langzamer gaat, maar het ook gemakkelijker vol te houden is en je geen last krijgt van een jojo-effect. Afvallen met een glutenvrij dieet van Predivita heeft dus verschillende voordelen:

  • gemakkelijk vol te houden
  • effectief gewichtsverlies
  • geen last van jojo-effect
  • geen verlies van spiermassa
  • geen honger gevoel door de shakes

Wil jij dus ook graag wat kilo’s kwijt raken en mag je geen gluten binnen krijgen? Dan is het dus zeker een aanrader om te kiezen voor het glutenvrij dieet van Predivita, hier zul je zeker op een gezonde manier een goed resultaat mee behalen!