Wanneer kiest u voor een traplift huren?

Traplift kopen of huren bij Handicare Trapliften

Bij een traplift huren denken mensen vaak aan oudere personen die slecht ter been zijn en dus niet meer zelf de trap op kunnen komen. Dit betekent gelukkig niet meteen dat zij dan hun huis uit moeten en naar een verzorgingstehuis moeten verhuizen. Met een traplift huren heb je ineens een heleboel mogelijkheden weer. Zo kan men ineens weer wel de trap opkomen en zo de kamers op de bovenste verdieping bereiken. Niet ieder huis is er geschikt voor om op de begane grond een slaapkamer en badkamer te installeren en dus is een traplift huren een hele fijne optie om voor te gaan. Maar ook als je jonger bent zijn er situaties waarin een traplift huren nodig is.

  • Gebroken been, voet of enkel
  • Blessure
  • Ziekte

Wanneer je door een ziekte, blessure of een botbreuk ineens niet meer zelf de trap op kan komen, dan is dit lastig. Met een gebroken been kun je vaak nog een heleboel dingen zelf doen, maar een trap opgaan wordt dan inderdaad wat lastig. Dit is echter een zeer tijdelijke situatie en die kunt u op verschillende manieren oplossen. Een van die opties is een traplift huren. Hiermee kunt u zonder enige hulp toch eenvoudig de trap op- en afkomen. En omdat u de traplift niet koopt maar huurt, zit u er niet onnodig aan vast.

Een traplift huren, hoe doet u dat?

Bevindt u zich in een van de bovenstaande situaties? Dan is het van belang dat hier zo snel mogelijk iets aan gedaan wordt. Een traplift huren is in de meeste gevallen zo geregeld. U kunt hiervoor contact opnemen met het bedrijf Handicare. Zij zijn gespecialiseerd in trapliften. Wat voor soort trap u ook heeft, u kunt hier terecht voor een traplift huren. Ze hebben hier de rechte variant, maar ook als u bochten in de trap heeft, dan zijn er uiteenlopende mogelijkheden waar u voor kunt kiezen. Wist u dat bij een traplift huren, alleen de stoel en de motoraandrijving standaard geleverd worden? De rail krijgt u er uiteraard ook bij, maar deze wordt voor u op maat gemaakt. Zo bent u ervan verzekerd dat een traplift altijd past bij u en uw huis. Het is dan ook mogelijk om dit in ieder huis te doen. Als u de traplift voor een langere periode nodig heeft, dan kan het zelfs een mogelijkheid zijn om deze (tweedehands) te kopen. Het nadeel van een tweedehands exemplaar is dat deze niet op maat gemaakt kan worden. U moet dus een beetje geluk hebben dat u de traplift vindt die bij uw trap past. Bij Handicare helpen ze u hier echter graag mee.

Meer voordelen van een traplift huren

Het huren van een traplift kan op de langere termijn duurder zijn dan wanneer u er een koopt, maar er zitten natuurlijk wel de nodige voordelen aan. Als u uiteindelijk toch besluit om te gaan verhuizen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over het verkopen van de trap. Ook hoeft u zich niet te bekommeren om het onderhoud van de traplift. Bij een traplift huren wordt dit allemaal voor u gedaan. Het is dan ook niet zo gek dat er steeds meer mensen zijn die hiervoor kiezen. Het is een eenvoudige optie die u veel mogelijkheden biedt. Wij raden mensen dan altijd een traplift te huren aan in tegenstelling tot het kopen ervan. Uiteraard is de keuze uiteindelijk geheel aan u. Laat u hierover zeker goed informeren door de medewerkers van Handicare. Zij hebben de kennis en ervaring waar u veel aan zult hebben. Lees meer..