Tentenverhuur voor de startup van mijn onderneming

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat is wat er gezegd wordt. Ik denk dat ik een heel grote hoek gevonden heb waar al die ongelukjes in zaten toen ik mijn bedrijf startte. Vlak buiten Gent wilde ik me gaan bezighouden met de verkoop van elektrische fietsen op het moment dat de markt nog in de kinderschoenen stond. Ik wilde gebruikmaken van de enorme kansen die er lagen en dankzij de haast ging er veel verkeerd.

  • Allereerst vergat ik het huurcontract te ondertekenen voor het pand
  • om vervolgens de verkeerde ingangsdatum aan te geven

Niet praktisch, zeker niet wanneer er al honderden fietsen onderweg zijn en heel de omgeving Gent reclame ontvangen heeft over de grote opening. Gelukkig herinnerde ik me dat mijn vorige werkgever een tent gehuurd had via Kontent Structures, specialisten op het gebied van tentenverhuur. Ik bedacht me geen moment en belde de mensen op om te vragen of zij kans zagen om binnen korte tijd een flinke tent op te zetten op een locatie nabij het pand dat ik wel mocht gebruiken. Dat was geen probleem voor de mensen van de tentenverhuur. Om het nog wat leuker te maken, heb ik direct catering geregeld zodat alle mensen die langs zouden komen ook direct een hapje en een drankje konden krijgen. De mensen van de tentenverhuur kwamen de volgende morgen al en letterlijk een uur nadat de tenten stonden en in gebruik genomen konden worden, kwamen de eerste fietsen al.

Elektrische fietsen vanuit een tentenverhuur tent verkopen?

Er ging in de weken hierop nog meer mis. Het pand dat ik ging huren, werd afgekeurd als locatie voor een winkel omdat er problemen waren met de stroom en de vloeren. Vandaar dat ik besloot om wat langer gebruik te maken van de mensen van tentenverhuur. Dat ging overigens heel erg goed. De klanten die langskwamen, vonden het in eerste instantie maar apart dat ik elektrische fietsen verkocht vanuit een tent van een tentenverhuur. Maar binnen de kortste keren werkte het als reclame binnen Gent omdat iedereen erover sprak. Ik heb tientallen fietsen verkocht in de eerste week en al na de derde week moest ik een compleet nieuwe bestelling plaatsen om de voorraad weer aan te vullen. Het kiezen voor de tentenverhuur van kontent-structures.com heeft mijn startup goed gedaan. Sterker nog, ik denk dat het juist door de tentenverhuur zo goed is gaan lopen, want wat zou er gebeurd zijn wanneer ik wel direct het pand in had gekund?

Sinds een aantal maanden in mijn pand

De aanpassingen aan het pand waren snel verricht, maar het aankleden van een loods naar een winkel kostte ook nog eens veel meer tijd dan beraamd was. Al met al denk ik dat ik zeker acht maanden in een tent heb gezeten met mijn bedrijf. Niet dat het vervelend was. Ik had het idee dat het koud zou zijn, zou waaien en dat er vocht door zou komen en dat ik alle fietsen elke avond in de loods moest zetten. Maar dat was helemaal het geval niet, zeker niet dankzij de goede service van de mensen die mij geholpen hebben. Maar eerlijk is eerlijk, ik moet toegeven dat het prettig is om nu gewoon in een winkel te zitten waar ik de elektrische fietsen kan verkopen op de manier die ik voor ogen had toen ik mijn bedrijf besloot op te zetten een tijd geleden. Nu eens zien hoe ik mijn marktaandeel kan vergroten en nieuwe klanten aan kan trekken zonder direct weer in een tent te gaan staan.