Stevia poeder

steviaproducts - Stevia poederGezond eten wordt steeds belangrijker. Voedsel is erg onderhevig aan mode en zo zijn er ook verschillende trends wat betreft voeding. Tegenwoordig is het eten van gezonde voeding helemaal in en dit betekent dat er steeds meer “gezonde” alternatieven voor voedingsmiddelen op de markt gebracht worden. Aan de ene kant wordt er gepleit voor het gebruik van meer natuurlijke ingrediënten bij het bereiden van een maaltijd, aan de andere kant worden bepaalde producten en ingrediënten verbannen uit het voedingspatroon. Zo worden steeds meer resultaten van onderzoeken naar de negatieve invloeden van tarwe bekend gemaakt, die leiden tot een toename van de productie van producten die niet met tarwe, maar met spelt gemaakt zijn. Spelt zou op verschillende manieren beter voor het lichaam zijn dan tarwe en je kunt dan ook brood, crackers en koekjes op basis van speltmeel kopen. Dit geldt ook voor toegevoegde suikers aan voedingsmiddelen. Steeds vaker wordt voor alternatieven gekozen omdat suiker erg slecht voor je is en de meeste mensen er iedere dag weer teveel van binnen krijgen. Vooral in Amerika is de consumptie van suiker een groot probleem en dit heeft geleid tot de ontwikkeling van alternatieven die minder slecht zijn voor het lichaam. Stevia poeder is een van deze producten. Stevia is een zoetstof die geheel bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat het veel minder schadelijk voor de gezondheid is dan suiker als dit is toegevoegd aan een product om het zoeter te maken. Stevia poeder kan worden toegevoegd aan allerlei soorten producten en kan ook als vervanger van suiker worden gebruikt in de eigen keuken. Zo kun je bijvoorbeeld koffie drinken met Stevia poeder in plaats van suiker. Het grootste voordeel van Stevia poeder is dat het minder slecht voor je is dan suiker en er zitten ook veel minder calorieën in.

Toepassing van Stevia poeder

Stevia poeder is een product dat goed past in de huidige trend wat betreft gezondere voeding. Het is een geheel natuurlijke suikervervanger die is gemaakt van stoffen die gewonnen zijn uit de steviaplant. Stevia poeder is erg populair bij diabetici en mensen die een dieet volgen waarbij ze weinig koolhydraten mogen nuttigen. Stevia poeder bestaat uit een mengsel van zoetstoffen en hebben verschillende voordelen, waaronder dat ze niet gisten en hittebestendig zijn. Daarnaast is Stevia poeder 300 keer zoeter dan suiker, wat betekent dat er veel minder van gebruikt hoeft te worden om dezelfde zoetheid te krijgen dan met suiker. Een nadeel van Stevia poeder is dat sommige mensen een overheersende bittere bijsmaak proeven wanneer Stevia is gebruikt als zoetstof. Om deze reden wordt vaak maltodextrine toegevoegd aan producten om de bittere smaak weg te nemen. Het gebruik van Stevia is pas sinds 2014 toegestaan voor consumptie in de EU en daarom is het nog niet heel bekend als ingrediënt in voedingsmiddelen. Het is echter een zeer effectief product om ervoor te zorgen dat mensen minder suiker innemen. Vooral voor kinderen schuilt het gevaar van overgewicht door een teveel aan suiker en het gebruik van Stevia poeder als zoetstof kan hier een halt aan toeroepen. Wanneer er echter Stevia gebruikt is in een voedingsmiddel of als je het zelf wilt aanschaffen voor gebruik in de keuken, moet je er wel goed op letten wat precies de ingrediënten van het Stevia poeder zijn. Vaak wordt maltodextrine toegevoegd om de bitterheid weg te nemen, en deze hulpstof kan van synthetische of kunstmatige afkomst zijn. Je kunt echter ook Stevia poeder kopen dat honderd procent natuurlijk is en waar dus geen kunstmatige hulpstoffen aan zijn toegevoegd. Alleen van dit Stevia poeder kun je zeggen dat het echt helemaal natuurlijk is.

Online Stevia producten kopen

Als je op zoek bent naar Stevia poeder of producten die zijn gezoet met Stevia, kun je het beste eens op het internet gaan kijken. Het internet wordt steeds meer gebruikt voor het doen van inkopen en dit betekent dat veel bedrijven hier slim op inspelen. Als je een aankoop online doet, kun je daarnaast profiteren van een hoop voordeel. Veel bedrijven die online producten aanbieden, hebben veel ruimte om de goederen op te slaan. Dit betekent dat de voorraden groot kunnen worden ingekocht en dat er van inkoopvoordeel geprofiteerd wordt. Dit wordt doorberekend in de prijs en \o kun je zeer voordelig Stevia poeder online kopen. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen op www.steviaproducts.be. Op deze website worden allerlei soorten Stevia producten aangeboden waarmee je suiker uit je dieet kunt bannen zonder dat het voedsel er minder lekker van wordt. Op de website kun je kiezen uit een aantal categorieën, waar de producten in vallen:

  • Stevia zoetstof
  • Stevia chocolade
  • Snoep
  • Jam
  • Promo’s
  • Boeken

Niet alleen worden er producten verkocht waarin Stevia is verwerkt, je kunt ook Stevia poeder kopen om zelf te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een taart bakken die veel minder ongezond is dan een taart met suiker, maar je kunt ook je koffie met Stevia zoeten. Naast producten met Stevia vind je ook boeken waarin diverse recepten worden beschreven. Ook als je geen inspiratie hebt voor het koken met Stevia kun je op www.steviaproducts.be terecht. Omdat niet iedereen precies weet wat Stevia is en hoe het gebruikt kan worden, is er ook voldoende informatie te vinden. Daarnaast kun je direct de producten bestellen in de webshop als je een keuze het gemaakt. Neem dus snel een kijkje op www.steviaproducts.be.