Naar het noorderlicht reizen

xplorethenorth - Noorderlicht reizenStaat naar het noorderlicht reizen al op jouw lijstje van dingen die je in jouw leven hoe dan ook eens een keer gedaan wilt hebben? Zo niet, dan is het de hoogste tijd om het daarop te zetten. De plaatjes van dit natuurverschijnsel zijn natuurlijk al fantastisch en een lust voor het oog, maar het met eigen ogen aanschouwen van de aurora borealis is nog weer een heel andere ervaring. Soms heb je geluk en hoef je geen reis te maken om dit verschijnsel te zien, maar kun je het gewoon in Nederland ervaren. Heel af en toe gebeurt het immers dat het ook in ons land waar te nemen is. Maar zelfs als je het hier al eens een keer gezien hebt, moet je toch echt naar het noorderlicht reizen in Noord-Europa. De ervaring is daar immers zo veel anders, het licht is daar zoveel intenser. Bovendien duurt het daar vaak veel langer, waardoor je echt langere tijd op één avond van de bijzondere gekleurde lichtgolven kunt genieten. Heb je het nog nooit gezien, dan moet je ook zeker niet wachten tot het in Nederland eens waar te nemen is. De kans daarop is zo erg klein, dat je het waarschijnlijk niet mee zult maken. Voor het noorderlicht reizen naar het noorden van Europa, is dus een echte aanrader voor ieder die dit indrukwekkende natuurverschijnsel eens in het echt mee wil maken.

Wanneer noorderlicht reizen maken?

Wil jij graag naar het noorderlicht reizen en wil je hiervoor een reis naar Noord-Europa plannen, dan vraag jij je natuurlijk af wanneer het beste moment is om de reis te maken. Wanneer heb je nu de meeste kans om dit te zien? De beste reisperiode voor noorderlicht reizen is de herfst en de winter, van september tot half april. Binnen deze periode is de kans van slagen het grootst in de tweede helft van september, gedurende de zogeheten indian summer, en van februari tot april. Ga je in die periode op reis naar boven de poolcirkel, dan is de kans zeer groot dat jij de aurora borealis met eigen ogen zult zien. Naast het afreizen in de juiste periode, moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je naar de juiste locatie gaat. Hoewel het zo is dat je in heel Lapland dit verschijnsel mee kunt maken, is de kans hierop het grootst als je minimaal honderd kilometer boven de poolcirkel bent. Ga je naar het noorderlicht reizen, dan is dit dus ook zeker een punt om rekening mee te houden.

Plan je reis nauwkeurig

Een ander punt om aandacht aan te besteden, is de maanstand als jij naar het noorderlicht reizen gaat. Is het nieuwe maan, dan is het buiten ‘s nachts helemaal donker en dat maakt het een heel stuk gemakkelijker om de aurora borealis te zien. Tegelijkertijd is het zo dat een volle maan in combinatie met het noorderlicht voor een ontzettend spectaculair effect zorgt. Voor beide is dus wat te zeggen en het is dus zeker iets wat je mee moet nemen in je overweging. Ga jij naar het noorderlicht reizen, dan moet je dus letten op:

  • de ligging van je verblijfsplaats
  • de maand waarin je gaat reizen
  • de stand van de maan

Daarnaast is het van belang om op te merken dat hoe langer je afreist, hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk de speciale lichtgolven zult zien. Wil jij graag naar het noorderlicht reizen, dan kun je dit het beste doen met Xplore the North, een reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen naar het noorden van Europa.