Het ultieme vermaak met een voetbaltafel

Ik weet nog goed hoe mijn middelbare schooltijd eruit zag. In de verplichte uurtjes moest je van lokaal naar lokaal lopen en lessen volgen. Dat hoort er natuurlijk een beetje bij als je naar school gaat. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het volgen van lessen en huiswerk maken de hoofdzaak is. Ik kan me goed voorstellen dat dit je positie is als je naar een school gaat waar de voetbaltafel in de kantine afwezig is. Als je immers geen toernooien kunt houden met een voetbaltafel, dan zit er weinig anders op dan in de pauze rustig je lunch op te eten uit de vertrouwde broodbak om daarna weer naar de les te gaan. Je zou kunnen beweren dat de afwezigheid van een voetbaltafel de schoolresultaten positief beïnvloedt, maar aan de andere kant is een dosis gezonde ontspanning in de pauze goed voor de energieniveaus van de leerlingen die gebruik maken van de voetbaltafel. Een beetje beweging en een beetje enthousiasme werken vaak beter dan de hele dag maar opletten en scherp zijn. Daarom is er op de middelbare scholen ook nog steeds het vak gym of L.O., maar de leerlingen hebben vaak maar één of twee keer gym. Hoewel de gymles wel beweging stimuleert, brengt het vaak weinig enthousiasme teweeg. Een spelletje tafelvoetbal is echter een bron van stimulans voor de hersenen. De competitie tussen de teams, de vaardigheden die alsmaar beter worden, de explosiviteit van het spel op het moment dat het spannend wordt, dit alles activeert een leerling en daardoor kunnen de hersenen optimaal functioneren. Ik weet het door eigen ervaring, want de lessen direct na de pauze waarin we een spelletje tafelvoetbal speelden, waren de lessen waar ik de hoogste cijfers haalde. Ik was gewoon alerter en scherper. De adrenaline was genoeg om in ieder geval een uur lang scherp te blijven. De tweede les was het al weer iets minder en de derde les zakte het helemaal weg. Maar gelukkig hadden we altijd een tweede pauze na de derde les, dus in die pauze konden we ons weer helemaal opladen met een nieuw spelletje tafelvoetbal op de voetbaltafel. Dit is natuurlijk allemaal jeugdsentiment, maar ik weet nog goed dat ik altijd erg gelukkig was in die pauzes op de middelbare school. Niet alleen is het spelletje zelf erg leuk om te doen, het was ook een fijn sociaal evenement om samen in de pauze voetbal te spelen met de voetbaltafel. Daarnaast is het ook erg fijn dat je er steeds beter in wordt en dus ook echt toernooien kunt houden in tussenuren. Ik hoefde daarom ook niet lang na te denken toen ik een website tegenkwam waar ik een voetbaltafel kon bestellen.

Mijn jeugd herbeleven via de website van voetbaltafel.nl

Totaal toevallig kwam ik deze website tegen via een reclame op een andere website. De pop-up wordt normaal altijd weg geklikt, maar nu voelde ik een vaag gevoel van nostalgie en dus klikte ik op de pop-up en kwam ik terecht op de website van voetbaltafel.nl. Eenmaal daar zag ik een foto van een voetbaltafel en alle herinneringen uit mijn schooltijd kwamen direct weer boven. Dus met een vage glimlach op mijn gezicht ben ik de site eens gaan verkennen. In eerste instantie gewoon vanwege nostalgische redenen, maar het duurde niet lang voordat ik besefte dat ik serieus overwoog om een voetbaltafel te gaan kopen. En waarom ook niet? De voetbaltafel die je kunt bestellen via de website is enorm voordelig en mijn kinderen bereiken de leeftijd dat ze ook kunnen spelen. Dat maakt dat ik met mijn eigen kinderen zou kunnen spelen. Is weer eens wat anders dan de hele dag achter de computer zitten. Zulke redenen speelden door mijn hoofd terwijl ik de site inspecteerde. Vervolgens bedacht ik me het bovenstaande, namelijk hoe goed het is voor je leerprestaties om af en toe eens goed en fanatiek met de voetbaltafel in de weer te zijn, en dat trok me definitief over de streep. Hoewel ik moet bekennen dat ik direct al over de streep was en dus meer zocht naar redenen om de aankoop uit te leggen, dan om mezelf te overtuigen.

De aankoop en de website

Zoals gezegd was ik terecht gekomen op de website van voetbaltafel.nl. Dit is een prima website voor de aankoop van een voetbaltafel. Dit is om de volgende redenen:

  • Gratis verzending
  • 14 dagen retourrecht
  • Veilig betalen met iDEAL
  • Altijd snel antwoord

Een voordelige voetbaltafel is nog steeds vrij prijzig, dus het is heel fijn dat ze er bij voetbaltafel.nl niet ook nog eens verzendkosten bij rekenen. Handig is het ook dat ze altijd snel antwoord geven op de vragen die je stelt. Ik had natuurlijk nogal wat vragen, over de verzending, de duur en de garantie. Al mijn vragen werden snel en netjes beantwoord. Daar kan ik dus ook niet anders dan tevreden over zijn. Het feit dat je met iDEAL kunt betalen is natuurlijk ook erg prettig. Ik denk dat iDEAL verreweg het meest gebruikte betaalmiddel is in Nederland en dat is vooral te danken aan het feit dat het super gemakkelijk is om er gebruik van te maken en het is erg betrouwbaar. Betalingen zijn zo rond en je hebt niet te maken met achterstallige betalingen en dergelijke. Plus je krijgt altijd een mailtje met je betalingsbewijs dus dat kun je altijd gebruiken mocht er iets mis gaan.