Houtworm bestrijden

Sommige beestjes in huis vallen je direct op, andere zijn veel minder zichtbaar maar daarom niet minder schadelijk. Zo is houtworm bestrijden bijvoorbeeld echt erg belangrijk, ondanks dat je deze kleine diertjes zelf waarschijnlijk nooit zult zien. Maar hoe klein ze ook zijn, ze kunnen toch flink schade aanbrengen aan jouw meubels en aan jouw woning. Wat zijn het nu eigenlijk voor diertjes? Het zijn in feite de larven van bepaalde soorten torren en kevers en zij voeden zich met hout. Zij vreten zich een weg door alles wat maar van dit materiaal gemaakt is en dat maakt houtworm bestrijden ook zo lastig. Je ziet ze niet zomaar zitten, je komt ze zelf niet tegen, maar je moet al echt gaatjes opmerken in houten delen van je huis of in je meubilair. Deze gaatjes zijn echter zeer klein, je moet dus echt goed kijken om ze op te merken. Je merkt de aanwezigheid van houtwormen vaak eerder op door de kleine bultjes zaagsel die op de vloer liggen. Zodra je dit opmerkt, is het tijd om na te gaan denken over houtworm bestrijden. Want hoe onschuldig het ook lijkt, het is echt belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen!

Waarom houtworm bestrijden?

Waarom is houtworm bestrijden nu zo ontzettend belangrijk? Wat voor schade kunnen zij nu eigenlijk aanbrengen, klein als ze zijn? Bij ander ongedierte is het veel directer te zien wat voor last je er van kunt hebben. Zo kunnen wespen je steken, vreten muizen kabels door en laten op allerlei plekken keutels achter en zorgen vlooien voor ontzettende jeuk. Maar houtwormen? Het enige dat je daar zelf eerst van ondervindt zijn zoals gezegd de bultjes zaagsel die je zult vinden. Op de lange termijn kunnen ze echter voor zeer serieuze problemen zorgen en juist die lange termijn gevolgen maken snel houtworm bestrijden zo belangrijk. Zoals gezegd voeden deze wormpjes zich met hout en ze kunnen flink wat vreten op een dag. Bovendien zijn ze vaak met hele groepen. Je kunt je voorstellen dat als zij flink hun best doen in jouw stoel, jouw bureau of tafel, dat ze dan voor flink wat schade kunnen zorgen. Zo zou het zomaar kunnen gebeuren dat opeens een stoelpoot afbreekt en dat is natuurlijk heel erg gevaarlijk. Nog gevaarlijker is het echter als ze zich een weg door de constructie van jouw woning gaan vreten, daar komt de hele stabiliteit van jouw huis mee in gevaar. Daarom is houtworm bestrijden in een vroeg stadium zo belangrijk, want voordat je het weet ontstaan er zeer gevaarlijke situaties!

Beestjes Kwijt helpt jou er snel vanaf

Hoe kun je nu ontdekken dat je aan de slag moet met houtworm bestrijden, dat je dit ongedierte in je huis hebt zitten? Er zijn verschillende manieren om dit te zien:

  • je ziet zeer kleine gaatjes in houten meubels en in bijvoorbeeld je deuren en kozijnen
  • je vindt bultjes met zaagsel
  • je ziet rondom houtwerk witte wormpjes zitten
  • er zijn regelmatig volwassen torren of kevers te zien

Zodra je een van deze zaken opmerkt, is het goed om een specialist op het gebied van houtworm bestrijden in te schakelen. Deze kun je heel eenvoudig vinden via Beestjes Kwijt. Jij neemt contact met hen op en zij geven jouw vraag vervolgens door aan een gespecialiseerde bestrijder bij jou in de buurt. Deze kan er dan zo snel mogelijk mee aan de slag gaan en ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk van dit ongedierte verlost bent. Ook kan de specialist nog eens terugkomen voor een controle of echt alles verdwenen is. Is houtworm bestrijden in jouw pand noodzakelijk? Neem dan contact op met Beestjes Kwijt!